Renoveringen är i full gång.
Om ett par veckor kan dörrarna redan stå öppna i klassiska lunchlokalen på Kungsgatan.
– Vi ska dra igång så fort vi bara kan, säger Joacim Lundqvist som räknar med att ha luncherna igång i mitten av april.
Klassisk husmans – och bra priser. Det är vad han vill locka kunderna med för att vinna tillbaka en kundkrets till gamla lunchlokalen. Till en början satsar man på en lunchbuffé och färdiga matlådor som ska hålla låga priser i förhållande till konkurrenterna i centrala Luleå.
Snart, när alla rättigheter är klara, ska restaurangen ha kvällsöppet också med husmansrätter och klassiker som plankstek i fokus.
Joacim Lundqvist är ägare och kommer stå i köket också. Han kommer ha två anställda och krydda det med timanställda efter behov.
För Joacim Lundqvist, 55, är det här nästa steg i hans satsning på krogbranschen.
Lundqvist var industriarbetare i många år, men när han fick en chans att gå en utbildning i Övertorneå valde han att följa sin passion och har sedan dess stått i olika kök de senaste åren.
– Jag har alltid gillat att laga mat och det gör jag fortfarande. Jag brinner för det här. Och det här känns jättebra nu, jag tog kontakt med Diös direkt jag fick veta att lokalen är ledig för det går att göra något bra av det här där Cantarellen lyckades driva lunchverksamhet i över 20 år.