Fryser du in det som blir över i bryggaren på morgonen? Kokar du kaffe på sumpen? När det blir dyrare med kaffe får kreativiteten sätta gränser för hur man bäst sparar pengar.
Kaféägaren Isabella Wallsten och Kurirens nöjesredaktör Magnus Tosser fick prova fem olika kaffesorter och betygsätta från ett till fem i ett blindtest. Syftet är att se om det är stor skillnad i smak mellan dyra och billigare sorter.
Först ut är Ica Kvantums mest sålda kaffe, Arvid Nordquists mellanrost. Det är milda reaktioner från panelen.
– Jordiga aromer, men inte så fylligt. Jag ger det tre i betyg och gissar att det är Gevalia, säger Isabella.
– Det smakar inte så mycket. Det får en tvåa, säger Magnus.
När det andra kaffet presenteras, som är bryggt på sumpen från det första kaffet, är det blandade reaktioner.
– Det är väldigt elegant, en dyrare sort. Jag gissar på att det kommer från Johan & Nyström, säger Isabella.
– Det här tyckte jag kändes dåligt, säger Magnus som ger en etta i betyg.
– Jag tror man kanske skulle bryggt det annorlunda för att fram aromerna på rätt sätt, tillägger Isabella.
En favorit hos både är det sista kaffet, som också är det dyraste – Zoega Hazienda, för 105 kronor. Magnus ger en fyra i betyg och Isabella en femma.
– Bäst av alla, konstaterade Isabella.
Trots att det dyraste kaffet fick högst poäng, låg pulverkaffet strax därefter. Icas bäst säljande kaffe fick en bottennotering tillsammans med det sumpbrygda kaffet.