Melloveckan är i full gång och det är svårt att promenera i centrala Luleå utan att påminnas om helgens festligheter. För de som planerat att ta en fika på Börje Olsson i helgen finns möjligheten att testa den speciellt framtagna mellobakelsen som började bakas på torsdagsförmiddagen.
– Det är en marsipanbakelse med blåbärskompott, lemon curd och hallonmousse. Jag och min chef har försökt komma på någonting som är inspirerat av Norrland och kände därför att det passade bra med blåbär eftersom vi har så mycket blåbärsskog, säger Malin Karlsson, produktionsledare på Börje Olssons bageri, som ansvarar för mellobakelsen.
Börje Olsson har tidigare gjort bakelser för speciella tillfällen. Inför SM i Boden och Luleå 400-års jubileum gjorde de bakelser som sålde slut snabbt.
– När vi gjorde bakelser för 400-års jubileet gjorde vi 30 om dagen och under SM- veckan gick det också åt. Folk blir mer nyfikna när det finns något nytt i utbudet, säger Malin Karlsson.
Hur många som görs beror på hur stor efterfrågan är, men de sista bakas under lördagen. En anledning till att Börje Olsson bestämde sig för att göra en mellobakelse var att det efterfrågades av kunder.
– Folk ville gärna ha en specialbakelse inför mello och det är kul att göra något nytt för ett speciellt tillfälle.
Hur smakar den?
– Den är fräsch! Lite sött, lite surt, lite blåbär. Om man är förtjust i kombinationen så är det här en jättebra bakelse.
Bakelsen kommer gå att köpa på Börje Olsson och Friends fram till lördag.