Restaurangen har varit stängd i två veckor på grund av en brand i en annan del av huset. Ett så långt ofrivilligt avbrott har Köksverket, som startade 2004, inte varit med om tidigare.
Kerstin Enbuske driver restaurangen tillsammans med Per Gröntvedt. Den här förmiddagen står älgfärsbiffar på menyn, och ganska på en gång efter öppning började kunderna strömma in i restaurangen för lunch.
– Det luktar mat, det luktar gott. Vi har tulpaner i vaserna, som det ska vara på nyöppningar, säger Kerstin Enbuske.
Hur har de här veckorna varit?
– De har varit förskräckliga. Först kunde vi inte komma in här, det var så mycket rök. Luktade hemskt. När de plockade avspärrningarna kunde vi öppna dörren till köket. Det var handdukar över näsan, stickigt och jävligt. Vi fick komma in, och tömde grejer från kylarna in i frysarna så det inte skulle bli förstört, säger Kerstin Enbuske.
Köksverket hade cateringbokningar "till höger och vänster" under den här tiden, berättar hon.
– Stora sällskap. Det var bara att släppa det och tacka nej. Det var tråkigt.
Lokalerna har sanerats, och Kerstin Enbuske är imponerad av jobbet som det anlitade företaget har gjort. Mycket textilier har fått slängas och nya förkläden och handdukar är inköpta.
Återöppningen kom snabbare än hon trott.
– Det är torkat här, varenda pinal, varenda kaffesked. Det finns ingenting som inte åtgärdats, säger hon.
Tror du lunchgästerna hittar tillbaka hit?
– Ja, tänk att det tror jag.