Det har runnit mycket vatten under broarna sedan Bergströmska uppfördes 1826 och det lär rinna bra mycket mer innan huset gjort sitt för nu är det mer levande än någonsin.
Gusto café & deli öppnar på markplan, i den del som främst ligger längs med Köpmangatan men med ingång från Rådstugatan.
Bakom satsningen finns en ägargrupp med Tomas Larsson, Joakim Olausson, Simon och Linnea Wanler, Hans Wanler och Joakim "Bobo" Strand.
Med bara någon dag kvar till öppning börjar allt ta form i de tre rum som bildar Gusto café & deli. Att bygga upp en helt ny verksamhet i ett så gammalt hus är speciellt på flera sätt.
– Utmaningen har inte varit storleken utan att den är så långsmal, säger Tomas Larsson när han visar oss runt i lokalen som snart är redo att ta emot gäster.
– Vi har fått tänka utanför boxen. Det är saker som att golvet lutar här och där men det har sin charm också, säger Lisa Tingstad som tillsammans med Roland Persson och Kevin Broomfield kommer att hålla i verksamheten som ska komplettera Taverna Gusto som ligger bredvid.
Tomas Larsson är tydlig med att nysatsningen är en butik i första hand men det finns en liten kafédel där det exempelvis går att köpa mackor, sallader och bowls.
Sandhäxan i Stockholm, känt för sina mackor, är förebilden när planerna för Gusto café & deli togs fram. Längst in i lokalen finns ett 15-tal sittplatser och med en utgång till innergården. Tanken är också att knyta ihop de olika restaurangerna ägarna förfogar över, Taverna Gusto, Karl August och Aiko, och det kommer gå att köpa några av deras "specialare" i butiken som såser, pizzakit och annat.
Lisa Tingstad har en bakgrund inom kafébranschen och hon är laddad över att vara med på resan att starta kafé i den anrika byggnaden.
– Det är kundmötet som jag ser fram emot, att hitta det lilla extra som de gillar, säger hon.
– För min del känns det bra att inte bara sälja en produkt till kunden utan också, med min bakgrund som kock, kunna rekommendera vad de ska göra med den och hur, säger Roland Persson.
När planerna på Gusto café & deli slogs fast var världsläget annorlunda.
Nu är det hög inflation och folk håller hårdare i slantarna. Att öppna nytt i dessa tider innebär utan tvekan en ännu större utmaning än normalt.
– Givetvis måste vi tänka till kring det också. På den situation som råder och den tid som kommer, säger Tomas Larsson.