Näringsförbudet fall för styrelsen

Att en krögare med näringsförbud, Luleåbon Johan Isaksson, förhandlat fram kompensation till företaget Oliba blir ett fall för styrelsen i Luleå Mäss & Kongress.
- Det ger en besk smak, anser ledamoten Mårten Ström.

LULEÅ2007-08-23 06:00
<P>Efter att flera företag med uteserveringar ansett sig förlora försäljningsintäkter till följd av att Norra hamn tappade publik under Luleåkalaset i år kom krav på ersättning. Mest drivande var Johan Isaksson, tidigare välkänd krögare i Luleå, senare dömd i tingsrätten för ekobrott och belagd med näringsförbud. Hovrätten tar upp det överklagade fallet framöver. <BR><SPAN class=mr>Tas upp i styrelsen <BR></SPAN>Den som har näringsförbud får inte företräda ett företag. <BR>- Har du näringsförbud så har du. Han borde själv ha en egen farstu, fast det här stänker ju också över på Mäss &amp; Kongress, även om vi inte gjort fel. Det blev en besk smak av att göra affärer med en som har näringsförbud. Vi får väl ta upp en diskussion på styrelsen, säger Mårten Ström. <BR>Däremot har han inga invänd-ningar mot att krögare fick pengar åter efter kalaset. <BR>- Det blev ju fel placering och det var klokt att hitta en kompromiss. Styrelsekollegan Gunder Karlsson (fp) är inte glad över att mässbolaget förhandlar med en person som har näringsförbud. <BR><SPAN class=mr>Folket reagerar <BR></SPAN>- Mot allmänheten är inte det här någon goodwill, det hör jag på stan. Mässbolaget borde ha ställt krav om att få någon annan att förhandla med, säger han. Att företagare fick lida för att planeringen för Norra hamn blev fel håller han däremot med om. <BR>Styrelsens ordförande Elisabeth Eriksson ser kompensationen som en "ren goodwill" men ger ingen synpunkt på hur uppgörelsen kommit till. <BR><SPAN class=mr>Missade förbudet <BR></SPAN>Margit Eklund, VD i mässbolaget, missade att Johan Isaksson har näringsförbud, men anser inte att det gjorde skillnad. <BR>- Det är inte Johan Isaksson som är firmatecknare och vem företaget har som restaurangchef har jag inga synpunkter på. De skickade honom. <BR>Johan Isaksson, restaurangchef vid Oliba, med krogar i Luleå, hade inga betänkligheter inför att förhandla med Luleå-kalasets arrangör. Bakom uppgörelsen står företagets ledning, hans partner Alvina Lindgren. <BR>- Jag kan inte vara bakbunden hela livet. De här grejerna är flera år gamla. Jag måste leva jag också, jag kan branschen och det är det här jag vill arbeta med, säger han.<BR>Läs mer här: <STRONG><A href="http://www.kuriren.nu/GEN_Utmatning_Ettan.asp?ArticleID=1610994&amp;CategoryID=2764&amp;ArticleOutputTemplateID=125&amp;ArticleStateID=2&amp;ParentID=">Baksmälla efter kalas</A></STRONG></P>
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om