Nobel fest i Bergviken

I fjol fick de göra jobbet ? i år får de njuta frukterna av sitt arbete. Så är Bergviksskolans Nobelfest upplagd, åttorna ordnar allt och niorna festar.
? I år för vi lön för mödan, sa Susanne Englund.

LULEÅ2005-12-08 21:34
<P>För sjätte året i rad arrangerar Bergviksskolan sin egen Nobelfest, alltid på en torsdag i anslutning till Nobeldagen (10/12). <BR>Uppklädda elever från årskurs nio minglar, dinerar, dansar, lyssnar till uppträdanden och ser fyrverkerier, med är även deras närmaste lärare. För hela arrangemanget ? mat, dukning, servering, underhållning, garderob med mera ? står eleverna från årskurs åtta. <BR>? Det är rätt jobbigt men jag ser fram emot nästa år, säger Christian Nyman, för kvällen servitör. <BR>Inget har niorna fått göra själva, inte ens välja bordssällskap eller placering. <BR>? Det finns en lista på hur vi ska sitta och vem som är kavaljer, säger Jenny Hjelm som parats ihop med Alexander Bergman. <BR>De två går i olika klasser och känner inte varandra ett dugg. <BR>? Men det går väl bra, säger Alexander. <BR>Susanne Englund och Eva Sjögren minns mycket väl hur det var förra året när de fixade Nobelfest åt det årets nior. <BR>? Det var faktiskt rätt kul, vi serverade, säger Eva. <BR>? Och i år får vi lön för mödan, konstaterar Susanne belåtet. <BR>Det hela startades som ett projekt inom hemkunskapen för att lära eleverna mer om hur man fixar en bättre måltid. Nu lever Nobelfesten på Bergviksskolan sitt eget liv och fyller en rad andra funktioner. Varje fest dokumenteras dessutom, inte minst i bild. Även det ett jobb för åttorna. <BR>Det färdigtryckta programmet (jodå, ett verk av åttorna) innehåller även kvällens meny och den kan även Ni ta del av här intill. <BR>Efter det att läraren Sven-Åke Lundbäck välkomnat gästerna på svenska och hans kollega Olga Henriksson tolkat till engelska och ryska, så tog flickorna sin kavaljer under armen och så tågade man till bords. </P>
Meny
<P>på Bergviksskolans Nobelfest 8/12</P>
<P>Förrätt: Tunnbrödsrulle på salladsbädd<BR>Varmrätt: Fläskfilé i limesås med ris och sallad. Veg. alternativ: Quornfilé<BR>Dessert: Snödrömmar</P>
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om