Norrbottensgårdens framtid säkrad

Nordchark stärker hotade Norrbottensgården. De två lokalt ägda livsmedelsföretagen inleder också ett nära samarbete.
? Det sker en otrolig utveckling i Norrbotten för lokala livsmedel, säger Per-Olov Bucht, vd Nordchark AB.

LULEÅ2006-05-03 13:19
Norrbottensgården har haft ekonomiska bekymmer de senaste åren. Satsningen på att gå från ett rent slakteri till att även leverera färskt styckad kött till butikerna har kostat på.<BR>Nordchark köper allt slaktat nötkött de kan få tag på för sin produktion av charkvaror och gör goda affärer.<BR>Nu köper Nordchark tolv procent av Norrbottensgården och säkrar därmed slakteriets framtid.<BR>? Det ger oss möjlighet att vara offensiva och ytterligare stärka vårt varumärke. Det ger oss möjlighet att vända utvecklingen och vi ska klara det, säger Ingemar Hansson, vd på Norrbottensgården.<BR>? Vi ska samverka och stötta varandra samtidigt som vi fortsätter att vara två företag med två varumärken. Vi förädlar de råvaror vi köper från Norrbottensgården samtidigt som vi hjälper dem att få ut sina styckade köttvaror i butikerna, säger Per-Olov Bucht.<BR>Nordchark har i dag leveranser till nästan samtliga livsmedelsbutiker i länet plus ett antal i Västerbotten.<BR>Båda företagen tror på en god framtid för den norrbottniska livsmedelsnäringen.<BR>? Det finns ett mycket stort intresse och utvecklingen är otrolig. Den saknar jämförelse i landet, säger Bucht.<BR>? Det finns ett mycket brett stöd, inte minst bland lantbrukarna. Av våra 200 delägare är 170 lantbrukare, säger Hansson.<BR><STRONG>Läs mer om denna nyhet i torsdagens Norrbottens-Kuriren.</STRONG>
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om