Oförtjänt dåligt rykte

Krogbranschens dåliga rykte är oförtjänt, hävdar Britt Danielsson, branschorganet SHR.
? Ryktet kanske beror på att det är lätt att komma åt fusk i den här branschen.

LULEÅ2006-01-23 06:30
I krogbranschen hanteras reda pengar. I andra branscher sker affärer mer i det fördolda. Kanske spelar det in i bilden, resonerar hon.<BR>I en undersökning av fuskbranscher kom den bransch Britt Danielsson representerar på plats 8?9.<BR> ? Det finns alltså andra branscher där det är värre.<BR>Det fusk, till exempel via svarta pengar, som alltnog förekommer skadar hederliga krögare, resonerar Britt Danielsson. Det går att driva krogar vitt, de hederliga vinner i längden på kvalitet och noggrannhet, säger hon.<BR>Britt Danielsson är med i styrelsen för Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare, SHR, men uttalar sig helst mot bakgrund av att hon är krögare. För att motverka fusk är hon nyfiken på modellen med schablonbeskattning. Det är värt att ta reda på om det fungerar, anser hon.<BR> ? I Spanien fick företagarna välja om de ville ha schablonbeskattning eller redovisa via kvitton. Ville du ha schablonbeskattning togs den efter antalet bord och andra olika faktorer. Fast det är ju komplicerat, vi själva har ju bara öppet på sommaren, säger Britt Danielsson.
Läs mer / KROGFUSKET
<A href="http://www.kuriren.nu/GEN_Utmatning_Ettan.asp?ArticleID=1083920&CategoryID=2764&ArticleOutputTemplateID=125&ArticleStateID=2&ParentID="><STRONG>"Krogfusket ska bort", </STRONG>Norrbottens-Kuriren den 23 januari 2006</A><BR>"<A href="http://www.kuriren.nu/GEN_Utmatning_Ettan.asp?CategoryID=2764&ArticleID=1083921&ArticleOutputTemplateID=125&ArticleStateID=2"><STRONG>Fusket skadar personalen"</STRONG>, Norrbottens-Kuriren den 23 januari 2006</A><BR>"<A href="http://www.kuriren.nu/GEN_Utmatning_Ettan.asp?CategoryID=2764&ArticleID=1083922&ArticleOutputTemplateID=125&ArticleStateID=2"><STRONG>Oförtjänt dåligt rykte"</STRONG>, Norrbottens-Kuriren den 23 januari 2006</A>
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om