Pizzabagare utlovar riktig oxe

Pizzabagarna darrar inte för spionerna i köket. - Det går bra att komma, säger Halim Güclü, Charlies i Gammelstad.

LOVAR Oxe. "Säger vi oxfilé så är det så", uppger Halim Güclü, närmast, som har Taher Rezai som kollega i köket.

LOVAR Oxe. "Säger vi oxfilé så är det så", uppger Halim Güclü, närmast, som har Taher Rezai som kollega i köket.

Foto: Andreas Wälitalo

Luleå2010-09-01 06:00
Under Kurirens matspaning i Luleå i går mötte vi dock gäster som tvivlar på att restaurangers uppgivna utbud är korrekt.- Det är klart att det fuskas. Jag var tidigare på restaurang tillsammans med två kockar och beställde biff, riktig biff, och de konstaterade direkt att "det här är något helt annat". Det var förtäckt fläskkotlett, eller nåt. Det är ett bra initiativ att kolla upp sånt här, men varför berättar man det i förväg? undrar en gäst.Luleå kommuns miljökontor ska alltså kontrollera huruvida pizzerior och gatukök lever upp till menyerna, oxfilé ska vara oxfilé, angiven ost ska inte vara annan ost.Halim Güclü säger att han varit ägare till Charlies restaurang & pizza i Gammelstad i ett år. Han har också drivit ett ställe i Örnäset och gjort mycket annat.- Jag har varit i branschen i 16 år. Vi har bara det vi säger att vi har. Står det kyckling ska det vara kyckling. Säger vi oxfilé så är det så, uppger han.Under tiden bakar Taher Rezai en pizza som utlovas innehålla bland annat kantareller och oxfilé.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om