Men om ditt skrivarbete tar 30 procent längre tid och du är polis på fältet, då kan det vara extra allvarligt. Massor med tid går bort från när du borde vara ute i verksamheten.
– Man har sjösatt systemet lite för fort, tycker Håkan Ershammar som jobbar på länspolismästarens stab i Norrbotten.
– Utan att det var tekniskt utprovat och klart.
Kritiken mot Pust är mycket skarp. Systemet infördes 2011 och flera IT-chefer inom polisen söderut beskriver i en hemlig skrivelse ett system som är "svårmanövrerat", "ologiskt", "instabilt" och "nyckfullt".
Det har gått så långt att systemet anses vara ett arbetsmiljöproblem.
Håkan Ershammar förstår den polis i Norrbotten som sitter med Pust klockan halvfem på morgonen för att rapportera in ett ringa narkotikabrott och blir utkastad ur systemet.
– Eller att du får skriva in samma telefonnummer sex gånger...
Men han tycker ändå att iden med Pust, att arbete inte ska behöva utföras flera gånger och att de uppgifter som skrivs in i systemet av den polis som till och med varit på platsen följer med upp genom rättssystemet, är rätt väg att gå.
– I Pust skriver polisen som gjort ingripandet in gärningsbeskrivningen. Det är mycket bättre än att åklagaren ska göra det.
Håkan Ershammar tycker inte att de nio olika myndigheter som samarbetar om Pust (exempelvis tullen, polisen, åklagarmyndigheten med flera) har tillägnat sig den metodik som skulle innebära förenklingar för hela kedjan.
– När det frigörs kapacitet på högre nivåer, ska den naturligtvis flyttas neråt i kedjan.
Avsikten är alltså att den tid som polisen på fältet sätter till, ska sparas under utredningsarbetet. Och att utredande poliser kan flyttas "ut på fältet".
Men det kräver naturligtvis ett system som går att arbeta med och som heller inte kraschar och ligger nere, som fallet var med Pust flera timmar under tisdagskvällen.