Hamburgervagnen har blivit en succé: "Vi är otroligt glada"

2024 omsatte Rosforsgrillen cirka 1,4 miljoner kronor. Ett belopp som ägarna tror kommer tripplas i år.
Under helgen upplevde paret en av sina bästa helger.
– Jag tror vi serverade 300 burgare per dag, säger Björn Öhman.

Björn Öhman och Carola Grahn har drivit Rosforsgrillen i mer än ett och ett halvt år. De började först i Sjulsmark men flyttade senare till Antnäs. På bild syns deras nya populära kreation – Piteburgaren.

Björn Öhman och Carola Grahn har drivit Rosforsgrillen i mer än ett och ett halvt år. De började först i Sjulsmark men flyttade senare till Antnäs. På bild syns deras nya populära kreation – Piteburgaren.

Foto: Hampus Norén

Luleå2025-05-21 18:30
  • Rosforsgrillen, en hamburgerkiosk i Antnäs, har blivit en stor framgång, med ägarna Björn Öhman och Carola Grahn som förväntar sig att deras omsättning kommer att tredubblas i år.
  • Företaget, som tidigare var en sidoverksamhet för Öhman, har nu blivit ett heltidsjobb för paret.
  • Trots framgången är paret osäkra på om de ska expandera verksamheten, men de överväger att anställa mer personal för att kunna tillbringa mer tid med sina barn.

Flytten från Sjulsmark fungerade.

När Kuriren först skrev om Rosforsgrillen mötte vi upp med Björn Öhman och hans partner Carola Grahn en kall januaridag förra året.

Då var matvagnen inte i fullt fokus då Björn arbetade som personlig assistent. Ett faktum som nu ändrats då paret kan flippa burgare på "mer än heltid", enligt Björn Öhman.

– Även om jag fortfarande hoppar in då och då som personlig assistent är det här vårt liv nu, och vi älskar det, säger han.

Rosforsgrillen i Antnäs, Björn Öhman och Carola Grahn.
Rosforsgrillen i Antnäs, Björn Öhman och Carola Grahn.

Förra helgen blev också något av en rekordhelg då hundratals kunder besökte vagnen under lördag och söndag, dels tack vare av ett nyligt inlägg i sociala medier om matvagnen från influeraren Riktiga Pontus.

– Under lördag och söndag tror jag vi serverade runt 300 burgare per dag. Det var hektiskt, säger Carola Grahn och skrattar.

– Jo vi fick ha öppet en timme extra så att alla fick mat, säger Björn Öhman instämmande.

Under Kurirens besök hos Rosforsgrillen träffade vi lunchkunden Joel Hermansson från Alvik. Det var hans tredje eller fjärde besök. Han menar att det är bra att ha en schysst matvagn nära hans hem och arbete som lastbilsmekaniker.
Under Kurirens besök hos Rosforsgrillen träffade vi lunchkunden Joel Hermansson från Alvik. Det var hans tredje eller fjärde besök. Han menar att det är bra att ha en schysst matvagn nära hans hem och arbete som lastbilsmekaniker.

Ett Facebook-inlägg från en kund under helgen bekräftar trycket för matvagnen då personen skrev att hon fick vänta i en och en halv timme för sin mat. En och en halv timme hon inte hade några som helst problem att vänta då maten, enligt henne, var värt det.

– Man blir ju rörd av att se responsen, säger Carola Grahn.

– Vi har fått en bra kundbas för vår lilla vagn. Det är också en hel del personal från försvaret som kommer hit och äter.

Björn Öhman nickar instämmande:

– Det känns som belöningen för att vi hela tiden är så mån om kvalité och att inget ka göras halvdant. Sen är det klart att saker kan ta slut vilket är synd, men hellre det än inte sälja något och att det blir dåligt, säger han.

Under en av dagarna förra helgen blev det långa köer utanför Rosforsgrillen. Till stor del tack vare ett nyligt inlägg från influeraren Riktiga Pontus. Bilden är tagen av en Facebookanvändare som stod i kön.
Under en av dagarna förra helgen blev det långa köer utanför Rosforsgrillen. Till stor del tack vare ett nyligt inlägg från influeraren Riktiga Pontus. Bilden är tagen av en Facebookanvändare som stod i kön.

Kräver den här succén att ni expanderar?

– Det är faktiskt något vi funderat mycket på och vi är inte riktigt säkra ännu. Vi hade velat flytta till en lokal där vi kan ha bra med ruljans vintertid också för det är en nackdel med en matvagn, försäljningen blir segare vintertid, säger Björn Öhman.

Förra årets omsättning på 1,4 miljoner kronor tros också bli slaget med hästlängder i år.

– Vi tror att vi kommer omsätta fyra miljoner på det här, på två personer dessutom.

Till sommaren funderar de också på att utöka sin personal.

– Det kan bli lite trångt i vagnen om man är tre. Men det kan vara bra så vi får lite tid att vara med barnen eller ifall man blir sjuk, säger Björn Öhman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!