Videon är inte längre tillgänglig
Att baka och laga mat är inne, i vart fall att se på tv då andra gör det. En konditor som ofta syns i olika program är Roy Fares, som 2010 utsågs till Årets konditor i Sverige.
Under helgen har han för första gången besökt Luleå. Lördag och söndag fanns han på plats vid Stora Lulemässan. Inför en entusiastisk publik visade han hur man gör en äppelmandelkaka med vaniljsås, steg för steg.
– Fantastiskt kul. Jag har fått träffa en publik som jag annars inte hade träffat och som tycker om det jag gör, säger han i en paus mellan de två bakföreställningarna på söndagen.
Han tror och hoppas att folk inspireras av att se honom baka, både här på mässan eller på tv.
– Vad jag har upplevt så är det verkligen så att folk faktiskt bakar efter mina recept. Det tycker jag är viktigare än att folk tittar. För målet för mig är att inspirera folk, säger Roy Fares.
Han har även gett ut tre kokböcker och nästa vår kommer en fjärde bok. Han jobbar inte på något konditori, utan det är tv och böckerna som tar all hans tid.
– Men i framtiden drömmer jag om att starta upp några Roys café dit folk kan komma och fika, berättar han.
Har han då något råd till alla hemmabagare?
– Använd bra råvaror och mät och väg, då får man samma resultat varje gång. svarar han.
Strax efter klockan ett på söndagen hade totalt 6 648 personer betalat entré till mässan. Totalt 180 utställare har funnits på plats.
– Vi kanske hade hoppats på 10 000 besökare, men det är första gången Nolia står som arrangör för den här mässan och då är det alltid svårt att räkna innan, säger Erik Säfvenberg, pressansvarig vid Nolia.