Simon Andersson, SSU-topp i Luleå och Norrbotten, är den senaste i raden av socialdemokrater som lämnar sina politiska uppdrag i protest mot partiets nya, hårda migrationspolitik.
Läs mer: Tungt S-avhopp i Luleå
Anders Öberg säger att han inte har haft kontakt med Simon Andersson kring beskedet.
– Så jag kan egentligen inte kommentera hans ställningstagande. Men som ung ska man med all rätt kunna reagera och kanske kliva av ett tag när man behöver fundera över livet och uppdraget, säger Anders Öberg.
SSU har sedan tidigare gått ut med att ungdomsförbundet är emot att S inte föreslår permanenta uppehållstillstånd och rätt till familjeåterförening.
– Att han är kvar i SSU möjliggör att han kan driva de frågor han brinner för. Som SSU:are kan han ha en annan åsikt än partiet och skapa opinion. Det är en del av ungdomsförbundets roll.
Partiledningens utspel i migrationsfrågan har delat S i två läger. Dessutom har partiet dalat i opinionsmätningarna och ser ut att gå mot ett katastrofval.
Anders Öberg står själv bakom kongressbeslutet från förra året, att Sverige ska ha en migrationspolitik som går i samklang med övriga EU, men säger sig ha förståelse för att frågan är känslig.
– En del av vår ideologi är att vi tror på solidaritet och människors möjligheter att växa tillsammans. Då blir den här frågan oerhört känslosam.
Går partiets linje emot den socialdemokratiska ideologin?– Jag tycker inte det. Vi vill att de människor som kommer till oss ska få en chans att bli en del av samhället. Ska vi klara det behöver vi ha ordning och reda på integrationspolitiken.
Enligt migrationsminister Helene Fritzon (S) borde bara drygt hälften av fjolårets 27 000 asylsökande ha kommit till Sverige. Anders Öberg stödjer det, men anser samtidigt att invandring behövs i glesbygdsregioner som Norrbotten.
– För utvecklingen behöver vi fler som flyttar till länet och då är invandrarna en grupp vi behöver ge plats för, framför allt för att klara äldres behov i omsorgen. Där spelar de en oerhört stort roll i dag.
Om S ska göra ett bra val tror Anders Öberg att frågor om trygghet och välfärd behöver ta större plats i valrörelsen.
– Det finns många frågor som egentligen är betydligt större och mer avgörande än migrationen.