TV: Simon bryter tradition

När Simon Laiti bjuder bagagelastarna ute på flygplatsen i Luleå på palt blir det inte riktigt som vi är vana vid.

PALT MED TVIST. Simon bjuder på ett något annorlunda paltrecept.

PALT MED TVIST. Simon bjuder på ett något annorlunda paltrecept.

Foto:

Luleå2012-02-24 12:07

Videon är inte längre tillgänglig

Palt är ju ingen nyhet för de flesta norrbottningar, men Simon Laitis recept är kanske något annorlunda.

Istället för att fylla paltarna enbart med fläsk, lägger han till några andra ingredienser. Och av lingonsylten gör han en stark chutney att avnjutas till.

Kan man verkligen göra sånt ostraffat? Se hur det gick i dagens I Simons panna.

Minipalt med shitakesvamp, fläsk och äpple serveras med lingonchutney

Paltsmet:

1,5 kg mandelpotatis

2 tsk salt

4 dl kornmjöl

1,5 dl vetemjöl

Fyllning:

100g shitakesvamp

1 st äpple

100 g fläsk


Instruktioner:

Riv potatisen, pressa ut lite vätska och blanda med mjöl och salt till en fast smet forma små bollar av smeten.

Fyllning:

Hacka shitakesvamp samt äpple.

stek ihop med fläsk i stekpanna med en klick smör salt och peppra.

Gör ett hål i palten och fyll bollarna med fyllningen och förslut.

Koka i rikligt med lättsaltat vatten i ca 30 - 40 minuter.

Lingonchutney:

1/2 röd chili

1 st schalottenlök

2 dl lingon 3 msk socker

alt lingonsylt

Hacka chilin och löken och fräs ihop med en klick smör, tillsätt lingon och socker alt lingonsylt och låt koka ihop snabbt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om