TV: Vildsvin på grillen

24Norrbottens kock tillika matkreatör Simon Laiti är kvar i Ugglarp. I dagens program blir grillat vildsvin.

Luleå2012-07-13 10:35

Videon är inte längre tillgänglig

Till köttet bjuds förstås också grönsaker. Njut av ett nytt avsnitt av I Simons panna från Ugglarps odlingar, som ligger mitt i Halland mellan Halmstad och Falkenberg.

RECEPTET

Grillad vildsvinsfilé med betor och broccoli

600 g vildsvinsfilé
1 stor bukett broccoli
18 st betor
2 dl yoghurt
färska örter
salt och peppar
 
Salta och peppra vildsvinsfilén. Grilla på kolgrill till en innertemperatur av 55 grader. Vila köttet i perioder mellan grillningen.
Grilla grönsakerna indirekt så att de grillas med lock på vilket gör att de bakas klart medan de grillas.
Blanda yoghurt med finstrimlade örter, (persilja, timjan salt och peppar).
Lägg upp allt på ett avlångt fat, börja med crémen i botten  och varva grönsaker och uppskuren vildsvinsfilé.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om