Veteraner som bygger ut

Det är kring 30 år sedan Luleå fick sin första kinarestaurang.
I dag är det mycket asiatiskt på tallrikarna och familjen Kuo, som nu bygger ut, har varit med länge på kinaresan i Luleå.
? Familjen skulle egentligen till Kanada, säger Francis Kuo.

LULEÅ2006-04-15 06:30
Många biff och bambuskott senare är släkten Kuo alltjämt kvar i Luleå.<br>När Kuriren hälsade på fejades och monterades det dessutom för fullt i restaurangen Waldorf, i köpcentrumet Strand. Efter vattenskada har köket storrenoverats och samtidigt köptes nya maskiner. Dessutom ska en balkong med 80 platser och utsikt över vattnet i Norra hamnen samt delar av stan bli klar i maj.<br>&nbsp;? Där ska du kunna koppla av och äta smårätter innan du kanske går på bio eller gör något annat, förklarar Francis och George Kuo.<br>De är bröder och äger Waldorf tillsammans med ett par andra bröder i familjen, Philip och Josef. Familjerna driver kinarestaurangen tillsammans.<br>Bröderna Kuo är från Calcutta och föräldrarna tänkte sig till Kanada, för dit åkte många, berättar de.<br>&nbsp;? Det var ren slump att det blev Luleå. Föräldrarna kom hit, hjälpte en moster och Luleå visade sig vara en bra stad att växa upp i så vi rotade oss här, berättar Francis.<br>Flytten till Luleå skedde 1980 och det arbete föräldrarna tog sig an var i restaurangen Exotic. Sedan öppnade de eget och kom att driva Waldorf på annan plats innan de 1992 flyttade och tog över efter Stekhuset. Sedan dess har nuvarande lokaler varit hemvisten. Framöver väntar nya förändringar, då i själva matsalsdelen.<br>Det har gått 20 år sedan familjen startade Waldorf. Första kinarestaurangen i Luleå startades i slutet av 1970-talet. George och Francis Kuo räknar hastigt fram att det nu finns åtta asiatiska restauranger i innerstan.<br>&nbsp;? Människor reser mer och har mer förståelse för det de möter. De vill prova på. Tidigare var biff med bambuskott något ovanligt. Många restauranger som öppnats i Norrbotten är startade av människor som jobbat med oss och haft tanken att starta eget. Så var det ju när våra föräldrar kom. De började jobba i en restaurang fast i deras fall startade de egen restaurang för att överleva, för att tjäna sitt levebröd, beskriver George Kuo.<br>
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om