Ända sedan Blomsterlandet flyttade till Stoheden har det spekulerats i vem som ska flytta in i deras gamla lokaler på Notviksstan. Nu kan Kuriren avslöja att det blir lågprisvaruhuset Mycket mer för för pengarna, populärt kallat MM, som flyttar in.

– Det stämmer. Genom de kontakter vi har så vet vi att vi kommer att fylla en funktion. Vi har ett koncept som behövs i Luleå, säger Leif Olsson, Uppsala, en av delägarna i företaget.

Företaget startade i Uppsala 2010 och har i dag fem lågprisvaruhus på olika platser runt om i landet. Förutom i Uppsala så finns de i Sollefteå, Skutskär, Nora och Umeå.

– Den 25 april öppnar vi i Skellefteå. I Luleå räknar vi med att kunna öppna i oktober och sedan öppnar vi i Kristinehamn i april nästa år. Sedan ska vi nog ta det lite lugnare ett tag, säger Leif Olsson.

Han beskriver företagets koncept som en blandning av ÖoB och Dollarstore.

– Men vi tillhör inte någon stor kedja, utan är den lilla entreprenören. Dessutom är vi unika på vårt område och har ett bredare sortiment. Vi säljer allt från nudlar till snöslungor, påpekar han.

Den aktuella fastigheten ägs av det norrländska fastighetsbolaget NP3, som har sitt säte i Sundvall.

– Vi har haft ett bra samarbete med fastighetsägaren som erbjudit oss den här lokalen, säger han.

Ombyggnationen av den före detta blomsterhandeln pågår för fullt. Bland annat har den inglasade växthusdelen rivits och invändigt jobbas det också för fullt med ombyggnationen.

– Vi räknar med att börja rekrytera folk i augusti och september. Då börjar vi också bygga upp butiken så att allt är klart till invigningen, avslutar Leif Olsson..