Blottare terroriserar Luleåborna

En blottare härjar i centrala Luleå. Ett flertal kvinnor har blivit utsatta och tillvägagångssättet har varit likartat.

Luleå kommun2019-09-19 12:33

En kvinna i 40-årsåldern ofredades av en blottare på torsdagsmorgonen, polisen fick samtalet om händelsen klockan 07.34. En man ska ha visat sitt könsorgan för kvinnan då hon mötte honom på Gültzauudden i centrala Luleå. Mannen färdades på cykel.

Det är inte första anmälan med en liknande händelse. Ytterligare en anmälan om en blottare på Gültzauudden hade kommit in dagen före, vid 16.30-tiden. Även den här gången färdades gärningsmannen på cykel. Strax efter kl 18 på onsdagen, ringde ytterligare en kvinna till polisen efter att en ung man på cykel visat sitt kön. Mannen sågs cykla i riktning mot Norra Hamn. 

Polisen har sökt i området men inte påträffat någon misstänkt. 

Polisens kommunikatör, Marie Andersson, säger att tillvägagångssättet varit liknande i samtliga fall. 

  – Det har varit en ung man som färdats på cykel. Han har rört sig i samma område och cyklat i samma riktning, säger hon.

Vad ska den som möter en blottare göra?

– Jag tycker att man ska ringa polisen. Om det inträffar här och nu ska man ringa 112. Gäller det iakttagelser för en stund sedan ska man ringa 114 14, säger Marie Andersson.

Polisen söker även vittnen till ovanstående händelser.

Även i förra veckan ofredades en kvinna av en blottare. En man visade sitt könsorgan för henne, denna gång i Norra Hamn. Detta skedde på onsdagen. Polisen som kom till platsen kunde inte heller då hitta mannen.

Karta: Luleå
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!