Bussbolagets linje sju – Porsön–centrum–Svartöstaden – har påverkats av störningarna i trafiken i området runt Klintbacken. Bussarna kunde på tisdagsmorgonen inte köras på Torpslingan och Kanotvägen, vilket gjorde att linjen fick dras om.

Läs mer: Stor vattenläcka i Luleå

Enligt Luleå kommun ska arbetet med vattenläckan vara färdigt under tisdagsmorgonen. Strax efter klockan åtta väntade Anna Kowal Lindbäck, marknads- och kommunikationschef vid LLT, på information om huruvida trafiken kunnat återupptas.

Artikelbild

| Vattenläckan på Klintbacken upptäcktes under måndagskvällen.

Uppdatering klockan 8.51: Hållplatserna Torpslingan och Klintvägen kommer att vara avstängda hela tisdagen och eventuellt även under onsdagsmorgonen. Kanotvägen, som påverkades under tisdagsmorgonen, trafikeras igen. Förutom linje sju kan även linje 41, som går mellan Hertsön och universitetet på morgnarna, påverkas.

Resenärerna som brukar kliva av eller på vid Torpslingan och Klintvägen hänvisas till hållplatsen Klintbacken.

Vid niotiden på tisdagen hade LLT ingen information om trafikstörningarna i sin app eller på sin webbsida. Uppgifterna fanns endast på bussbolagets Facebooksida.

– Vi fick reda på informationen sent i natt och håller på och ska uppdatera vad som hänt. Men vi har inte den jourberedskapen. Vi får titta på hur vi kan bli bättre, säger Anna Kowal Lindbäck vid niotiden på tisdagen.

Hon anser att LLT:s personal gjort vad den kunnat.

– Skulle vi fått veta det här i natt hade vi också kunnat gå ut och agera. VI har gjort allt vi kan, framför allt det viktigaste – att få trafiken att flyta.