Distriktsordförande Nils-Olov Lindfors bekräftar att styrelsen fått i uppdrag av medlemmarna att göra en översyn.

– Beslutet togs på en stämma i Arvidsjaur men vi har väntat med detta till efter valet. Antingen blir det en upprustning av fastigheten eller så blir det försäljning, säger Lindfors.

Centern sitter hur som helst på ett riktigt kanonläge på Köpmangatan, strax bakom Norrbottens museum. Tvåplanshuset med gul putsfasad byggdes på 1950-talet av Centerpartiet och ägs av Centerpartiet Norrbotten. I dag hyr Luleå kommuns arbetsmarknadsförvaltning bottenvåningen medan C-distriktets verksamhet sköts från andra våningen. Där hyr även Luleåkretsen ett mindre utrymme.

Artikelbild

| Nils-Olov Lindfors, distriktsordförande i Centerpartiet.

– Underhållet i huset är väldigt eftersatt. Vi pratar eventuellt om en totalrenovering. Och det kommer att kosta ganska mycket. Man brukar räkna på 20 000 kronor per kvadratmeter, säger Nils-Olov Lindfors.

Eftersom huset är på 260 kvadratmeter hamnar prislappen för renoveringen under de omständigheterna på drygt fem miljoner.

– Om vi säljer så ska vi givetvis säkra en bra förvaltning av kapitalet som vi får in. Det kan också bli så att vi återinvesterar i en annan fastighet eller att vi hyr en lokal.

Några ekonomiska skäl till att Centern överväger att sälja finns inte.

Artikelbild

| Sälja eller helrenovera. Det är alternativen som Centerpartiet har för sin fastighet på Köpmangatan i centrala Luleå.

– Nej, nej. Ingen risk.

Översynen ska vara klar till Centerpartiets möte i Kiruna i mitten av april.