Döms till fängelse för narkotikabrott

Det blev åtta månaders fängelser för den 52-årige Luleåbon som nu fälls för två fall av narkotikabrott. Han ska dessutom sitta ytterligare ett år i fängelse eftersom han har återfallit i brott.

Det är åklagare Erika Westerstrand som har åtalat männen för narkotikabrott.

Det är åklagare Erika Westerstrand som har åtalat männen för narkotikabrott.

Foto: Lars-Göran Norlin

Luleå kommun2019-10-15 19:19

52-åringen döms nu för två fall av narkotikabrott. Det första åtalet handlar om att han i syfte att sälja vidare, innehaft drygt 285 gram cannabisharts, er brott som han har erkänt.

Han dömdes även för innehav av drygt 62 gram amfetamin och 317 gram cannabisharts, tio tabletter stesolid och lika många tabletter klonazepam. Även här menar åklagaren att narkotikan som hittades i mannens bostad. Även det här åtalet erkände 52-åringen men hävdade att det var för eget bruk, inte att det skulle vara till försäljning.  

Åklagaren hade också åtalat ytterligare en man för inblandning i åtalet beträffade 285 gram cannabisharts. Han erkände att 79 gram var hans men förnekade all inblandning av det stora partiet vilket han friades för. Han dömdes dock för 79 gram men också för innehav av 0,84 gram amfetamin och 74 gram cannabisharts, brott som inträffade i Luleå den 11 september i år. Trots att det är fängelse i straffskalan för de brott han har begått stannade tingsrätten på skyddstillsyn med stödinsatser.

52-åringen är dömd ett flertal gången för grova narkotikabrott. I november 2014 dödes han till fängelse i fyra år och sex månaders fängelse för grovt narkotikabrott.

Nu döms han för två fall av narkotikabrott till åtta månaders fängelse och sedan lägger tingsrätten på ett års fängelse som mannen har kvar från domen som meddelades 2014. 52-åringen ska stanna kvar i häktet tills domen vinner laga kraft.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!