Hur den här tävlingen går till finns i det senaste numret av Kalle Anka som kommer ut i butikerna i dag, den tredje januari. Luleå har genomgått en förvandling och blivit ankifierad. Staden har döpts om till Kuleå och kända bostadsområden som Björkskatan, Karlsvik och Mjölkudden har bytt namn till Björnskurken, Kalvgris och Knölkudden.

Tilltaget är en del av en tävling där läsarna kan rösta på vilken stad som Kalle och Knattarna ska besöka i ett kommande nummer.

Senaste numret av serietidningen innehåller en stadskarta över Luleå med 35 utmärkta platser, se kartan, som har blivit ankifierade. Men den som kan sitt Luleå kommer fortfarande att känna igen sig. Karlshäll heter till exempel Klashäst och Lerbäcken har döpts om till Bärleken och Likskäret har döpts om till Skära liket.

Inom de närmaste veckorna kommer ytterligare två svenska städer att bli ankifierade och sen är det dags för Luleåborna och de andra ankifierade städerna att rösta om vilken av de tre städerna som Kalle och Knattarna ska besöka i ett nummer av Kalle Anka under året.

– Vi hoppas att Luleåborna uppskattar att deras stad har blivit ankifierad. Vi har gjort detta med glimten i ögat och ger nu Luleå chansen att få en egen specialskriven serie där Kalle och Knattarna kommer att resa till staden, säger Anna Bergström, projektledare på serietidningen.

Omröstningen startar den 18 januari.