– Vi vill höja Örnäset, få folk att bli mer aktiva här på området och skapa sammanhållning, förklarar Gun-Britt Thornéus i styrelsen.

Hyresgästföreningen Tången-Tygeln-Trumman fick en omstart för 1,5 år sedan, berättar hon, och detta är första gången de ordnar "Vi älskar Örnäset"-dagen.

Föreningar har ställt upp med en rad olika prova-på-aktiviteter. Det har också varit loppis, tipsrunda, ansiktsmålning, badpoler för barn och försäljning av hamburgare.

Artikelbild

| Ulla-Carin Popovic och Cecilia Hellgren är på väg att hämta ut sina vinster efter den ganska kluriga tipspromenaden som handlade om Örnäset och även om bostadspolitiska frågor.

De har ingen koll på exakt hur många besökare som kommit, men av försäljningen att döma var det flera hundra.

– Det har gått åt 500 hamburgare, säger Liv Shange Moyo.

Örnäsbon Ulla-Carin Popovic uppskattar initiativet.

– De som jobbar med det här är kanonduktiga och gör roliga och bra saker för oss som bor här.

Artikelbild

| Nomanyano Shange är bara tio år, men tvekar inte att sjunga solo i mikrofonen inför publiken på "Vi älskar Örnäset"-dagen.

Själv vann hon dessutom ett pris i tipspromenaden som handlade om området och om bostadspolitik.

Systrarna Tuva och Enya Rova Hakkaus, liksom kusinen Wilma Jatko, gick en tipsrunda för barn. Wilma vann tredjepriset, men de andra två vann ingenting.

Artikelbild

| Stefanie Burbano med artistnamnet Sucre rappar med texter som utgår ifrån hennes egna känslor och tankar om samhället. Hon var en av artisterna på "Vi älskar Örnäset"-dagen.

– Så de fick välja några saker från mitt loppisstånd istället, berättar Wilma.

På grusplanen för radiostyrda bilar var det full aktivitet hela dagen.

Artikelbild

| Gun-Britt Thornéus och Liv Shange Moyo ingår i en mycket aktiv styrelse för den lokala hyresgästföreningen Tången-Tygeln-Trumma på Örnäset. De har förberett dagen sedan i maj.

– Jag hade en egen radiobil tidigare, men antennen lossnade när jag krockade med en lycktstolpe, berättar Sindre Thorén som spenderade ungefär två timmar av lördagen med att köra radiobil.

Ali Arpaci, tio år, har alltid önskat sig en egen radiobil.

Artikelbild

| Ali Arpaci och Sindre Thorén fick testa att köra radiostyrda bilar. "Jag har alltid önskat mig en radiostyrd bil, så nu är jag jätteglad att jag fick möjligheten", säger Ali.

– Och så fick jag möjligheten att köra här, så nu är jag jätteglad, säger han.