En gripen för inbrottet hos Luleå Hockey

Tidigt på onsdagsmorgonen kunde Luleåpolisen gripa en 45-årig man. Han misstänks för en rad inbrott i Luleåtrakten, bland annat hos Luleå Hockey och Jägareförbundet.

Kriminalkommissarie Inge Barsk är tillfreda över att den 45-årige mannen kunde gripas.

Kriminalkommissarie Inge Barsk är tillfreda över att den 45-årige mannen kunde gripas.

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Luleå kommun2019-11-20 14:28

Senaste månaderna har ett stort antal inbrott skett i Luleå, bland annat hos byggföretag, skolor, men också Jägareförbundet och Luleå Hockey har haft tjuvar på besök.

Det har kommit in tips till polisen som handlar om en man som cyklat omkring i centrala Luleå dragandes på en cykelkärra. Polisen har därmed lagt ihop fakta och kommit fram till en misstänkt person.

I veckan gjorde polisen en husrannsakan i en bostad där den misstänkte 45-åringen brukar vistas. I lägenheten hittades en stor mängd vad polisen misstänker är stöldgods. Polisen har kunnat härleda en del av godset till inbrottet hos Luleå Hockey, Jägareförbundet, skolor och byggföretag. Den misstänkte mannen var inte hemma när polisen gick in i lägenheten. Han greps dock under natten mot onsdag på ett industriområde vid Porsön.

– Vi håller på att inventera godset som är påfunnet. Det finns dock saker som inte är märkta vilket är ett dilemma, säger kriminalkommissarie Inge Barsk.

Värdet på stöldgodset ska, enligt polisen, ligga på drygt 200 000 kronor.

Förutom allt stöldgods hittade polisen vid husrannsakan ett knippe nycklar som av allt att döma går till olika företag. Polisen är därför angelägen att tingsrätten häktar den misstänkte mannen så det finns tid att utreda ärendet fullt ut. I nuläget finns det också ett parti amfetamin som kopplas till den gripne mannen som tidigare är dömd för narkotikabrott.

Polisen hittade stöldgods för drygt 200 000 kronor i mannens lägenhet.
Polisen hittade stöldgods för drygt 200 000 kronor i mannens lägenhet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!