Ericsons beslut inför kommunalrådsvalet

Luleås kommunalråd Lenita Ericson (S) kommer endast stå till förfogande i rollen som ordförande för kommunstyrelsen.

Etta eller ingenting. Lenita Ericson gör rågången tydlig och klar inför valet av nya kommunalråd i Luleå.

Etta eller ingenting. Lenita Ericson gör rågången tydlig och klar inför valet av nya kommunalråd i Luleå.

Foto: Pär Bäckström/frilans

Luleå kommun2019-10-29 13:14

Det avslöjar hon för Norrbottens Media.

– Jag har erfarenhet från att ha varit ordförande i nämnd och vice ordförande i kommunstyrelsen. Med de styrkor och den bakgrund jag har så känns det som ett naturligt steg för mig, säger hon.

Ericson har varit vice ordförande bakom Niklas Nordström (S) sedan 2018. 

När Nordström den 10 oktober avgick under dramatiska former avbröt hon en sjukskrivning och klev rakt in i rollen som tillförordnad ordförande för kommunstyrelsen.

– Det har gått bra. De senaste veckorna har fått mig att känna att det är i den rollen som jag gör mest nytta, säger Lenita Ericson.

Just nu pågår en nomineringsprocess bland det 30-talet S-föreningar och S-fackklubbar som har ombud på representantskapet den 9 december, då ordförande och vice ordförande ska väljas.

– Jag är mycket ödmjuk inför partikamraternas vilja. Om jag inte får förtroende till rollen som ordförande så finns det knappast förtroende för mig som vice ordförande heller. Jag kommer inte stå till förfogande som vice ordförande, säger Lenita Ericson.

Ett flertal föreningar har möten i veckan men ännu så länge finns inga uppgifter om vilka som ser ut att få förtroendet. Metall är en tung faktor med sju klubbar och 22 mandat. De tar ett gemensamt beslut, men har ännu inte haft nomineringsmötet.

Senast den 8 november ska alla nomineringar vara gjorda.

– Vi kommer att kalla till ett medlemsmöte innan den 8 november, säger Kristina Lindqvist, vice ordförande i Metalls S-fackklubb.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!