Det var i augusti 2015 som den lätt dementa Kajsa Jakobsson, 79, försvann under ett besök i Gammelstads kyrkby.

I över en vecka pågick sökandet efter Kajsa med polis, hemvärn och Missing People. Ett område med en mils radie från kyrkbyn finkammades och drygt 500 kyrkstugor genomsöktes då man trodde att Kajsa möjligtvis kunde ha blivit inlåst. Men varken det enda eller det andra gav något resultat.

När polisen till slut beslutade att avbryta sökandet ansökte anhöriga till Kajsa om att hon skulle dödförklaras. Nu, två år senare, har Skatteverket beslutat att dödförklara Kajsa.

Än idag har inga spår efter Kajsa hittats men dottern Kristin Jakobsson Nilsson säger att familjen åtminstone fått ett avslut.

– Det känns konstigt att dödförklara henne då vi inte har något svar var hon tagit vägen. Av olika skäl så måste vi få ett avslut och det här beskedet blir som det.

Kristina säger att trots att hennes mamma nu dödförklarats så betyder det inte att familjen kommer sluta söka efter henne.

– Vi kommer fortsätta söka efter henne och helst av allt hitta henne oavsett vad. Det är inte slut bara för att hon dödförklarats, vi kommer fortsätta.

– Hon är inte glömd hos oss. Hon finns med i våra tankar hela tiden.