Gymnastikens dag uppmärksammades

Under torsdagen hölls Gymnastikens dag för att främja ökad motion hos barn.

Björn Lindberg, barnledare i Lulegymnasterna, höll i barnaktiviteterna på Mariebergsskolan under Gymnastikens dag.

Björn Lindberg, barnledare i Lulegymnasterna, höll i barnaktiviteterna på Mariebergsskolan under Gymnastikens dag.

Foto: Raffael Antonio

Luleå2019-11-18 07:34

Det var första gången Gymnastikens dag arrangerades av Gymnastikförbundet Norr. En av skolorna som uppmärksammade denna dag var Mariebergsskolan i Gammelstad för årskurs tre, där Björn Lindberg, barnledare för Lulegymnasterna, höll i aktiviteterna. 

–  Vi spånade vad vi ville göra med skolorna och då kom vi fram till Gymnastikens dag, säger Björn Lindberg. 

–  Vi vill gå ut till skolorna och inspirera barn till att röra sig för att sprida rörelseglädjen och motverka stillastillande, fortsätter han.

Gymnastikens dag har även ägt rum på fem andra orter i Norrbotten och Västerbotten. De orterna var Vittangi, Gällivare, Vännäs, Umeå och Holmsund. Lindberg hoppas även på att dagen arrangeras runt hela landet i framtiden.

–  Om man ser i samhället är det många liknande projekt som har hållits och att man vill inspirera barn till att röra på sig, säger Björn Lindberg.

Detta år har Gymnastikförbundet Norr valt att gå ut till fritidsverksamheter i de yngre åldersgrupperna, något som Lindberg ser positivt på.

–  Man ser att de barn som idrottar, idrottar väldigt mycket i dag. Barnen som inte har kommit i kontakt med idrotten, idrottar nästan inte alls, säger Björn Lindberg.  

Han menar att det är viktigt att hitta en jämn nivå hos barnen för att få fram ett hälsosamt idrottande. Lindberg hoppas även att detta får ickeidrottande barn att börja röra på sig. 

Barnen uppskattade denna dag fylld med lekar och aktiviteter och alla tyckte att hinderbanan var roligast. 

Barnen inledde med uppvärmning.
Barnen inledde med uppvärmning.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!