Det är några av åsikterna från folket på nya bostadsområdet Hällbacken. I Norrbottens Medias satsning Folkets röst har vi efterlyst viktiga frågor från Luleåborna inför valet 2018.

Tidigare har vi träffat folk på Bergnäset, i centrum, Sunderbyn och på Örnäset.

LÄS MER: Lenitha Andersson Junkka: Nu startar vi vår valbevakning

Artikelbild

| "Byakänsla". Paula Stenlund trivs på nybyggda Hällbacken men det finns ändå förbättringspotential.

Nu knackade vi på i ett av alla vita hus på Hällbacken, där Paula Stenlund och hennes familj bott sedan januari 2017. Paula hade via Facebook tagit hjälp av andra Hällbackenbor och samlat ihop en del av de synpunkter som finns på området.

– Jag tycker att Luleå kommun verkligen fått till det fint här och vi stortrivs. Det är lite av "byakänsla", säger Paula Stenlund.

Läs mer: "Bygg en ringled runt centrum"

Några frågor återstår dock att lösa.

Cykelvägen vid Sinksundet är smal och korsningen upplevs som en säkerhetsrisk. Rondell och trafikhinder efterlyses. En annan trafikåtgärd som man vill se är att löftet om en gång- och cykelbro till Björkskatan uppfylls. Busslinjen trafikeras av Länstrafiken, men många vill att LLT ska förlänga sin linjetrafik.

En badplats som bör rustas upp, och samhällsservice som fortfarande saknas. Där har ni några av de synpunkter som vi lyfter upp till Luleås politiker.

Läs mer: "Byborna känner sig lurade"