På restaurang CG:s är bordsplatser högvaluta redan innan julledigheten. Det uppger ägaren Henrik Gröntvedt.

– Vi har fullt hela tiden, säger han.

Men på julafton är det stängt.

Artikelbild

| Christer Andersson, här tillsammans med den andra delägaren i O´Learys, Lars Hedquist (till höger), tror att julen blir en tid med mycket matgäster.

– Annars har vi öppet som vanligt, alla dagar utom söndagar. Och under mellandagarna brukar det vara fullt, varje dag. Jag skulle bli förvånad om det inte är det i år också, säger Gröntvedt, säger Henrik Gröntvedt.

O´Learys har stängt på julafton, men sedan är det full fart, meddelar delägaren Christer Andersson. Efter hemvändarröj på juldagen handlar nästan allt om en enda sak – mat.

– Vi förväntar oss mycket gäster. Mellandagarna fram till nyår, går folk ut och äter, de hittar på aktiviteter, till exempel med bowling. Och de vill se sport på tv. Det är stora matdagar för oss, säger Christer Andersson.

På Clarion hotell sense finns restaurangen Kitchen & Table. Där är det, precis som på många andra ställen, stängt på julafton.

Artikelbild

| CG:s förväntar sig full tryck, precis som det brukar vara.

Sedan drar festligheterna i gång med nattklubb på juldagen, bara för att fortsätta med stora matdagar. Det uppger hovmästaren Hanna Andersson.

– På nyårsafton har vi redan fullbokat. Vi bjuder på en sexrätters nyårssupé, säger hon.