Simon Laiti, mannen bakom Hemmagastronomi, fanns tidigt med i bilden– och han är fortfarande högaktuell att vara den lokala krögare som skulle ta över driften av den Tallkotten, som kommer öppna igen..
– Ja, det kan vara så faktiskt, säger Mimmo Cicero.
Simon Laiti bekräftar för Kuriren att han kan bli den som tar över, eller att han på något sätt finns med i "Kottens" nystart.
Det förs förhandlingar.
– Det skickas lite kontrakt fram och tillbaka med olika lösningar, säger Simon Laiti som medger att det är en lockande tanke att vara del av Tallkottens nysatsning.
– Det är en fantastiskt trevlig restauranglokal, en av Luleås bästa. Men det är mycket stor etablering. Det går inte bara att skjuta från höften, då kan det falla platt, säger Laiti.
Tallkotten hade tidigare ett italienskt tema men enligt Mimmo Cicero är det inte längre aktuellt.
– Det är begravt, det blir något annat, säger han.
Någon "fine dining" kommer det inte att bli.
– Absolut inte fine dining. Det ska vara folkligt och festligt. Och fullsatt, säger han.
Skulle det lösa sig, och Simon Laiti blev krögaren som skulle starta upp Tallkotten igen, så skulle det gå fort.
– Det är någon månads uppbyggnad bara. Lite möbler bara, säger han.