LTU ska hyra nya lokaler på Porsön

Hälsovetenskapen kan få flytta ut från universitetsområdet. LTU letar externa lokaler på Porsön för metodsalarna, eftersom man inte vill bygga om C-huset.

LTU väljer bort C-huset och kommer att hyra lokaler av en extern fastighetsägare på Porsön. Det säger universitetsdirektör Veronica Sundström.

LTU väljer bort C-huset och kommer att hyra lokaler av en extern fastighetsägare på Porsön. Det säger universitetsdirektör Veronica Sundström.

Foto: Jens Ökvist

Luleå kommun2019-11-18 20:30

Det är resultatet av inomhusmiljöutredningen av C-huset som Akademiska hus har gjort, som fått universitetsledningen att tänka om. Tanken var att bygga om i C-huset för att ordna med metodsalar för institutionen för hälsovetenskap, som blivit tvungen att lämna sina ordinarie lokaler i det utdömda D-huset. 

– Det känns inte som att det är aktuellt att genomföra den här ombyggnaden nu, säger universitetsdirektör Veronica Sundström. 

En tillfällig lösning på ett halvår behövs eftersom paviljongerna inte kommer att vara inflyttningsklara förrän till sommaren 2020. Paviljongerna ska användas till dess att det nya D-huskvarteret kan tas i bruk kring 2024.

LTU har andra lokaler på gång på Porsön, hos en extern fastighetsägare. Lokalerna ska användas som metodsalar för hälsovetenskap samt som tentamenslokaler.

– Det är inte inne på universitetsområdet, det är här i närområdet. Jag vill inte säga något innan jag vet att det är signerat och klart, säger Veronica Sundström. 

På informationsmötet som hölls för studenter och personal berättade Veronica Sundström hur man försöker ordna med studieplatser. I centrumrestaurangen kommer det att finnas cirka 400 studieplatser under icke-lunchtid, i Studenternas hus kommer det på kort sikt att finnas 50-100 studieplatser, i A-huset 104 tysta studieplatser, i E-huset cirka 50 platser och i B-huset 40 plus 20 studieplatser. 

– Vi kommer att förse studenterna med en karta, säger Veronica Sundström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!