Gäster är Luleåbor som skickat in valfrågor samt representanter för Luleå kommun.

Den hårda genomfartstrafiken, bland annat med situationen kring Bergnäsbron, anser många vara viktigt att lösa. Vi snackar upp kontroversiella förslag. Ett handlar om hur man kan leda trafiken runt centrumhalvön.

Luleåbon Gustav Sterling anser att en kombinerad bank och bro som binder ihop korsningen vid Åke Eriksson bil med Kallaxrondellen vore en bra lösning.

LÄS MER: Lenitha Andersson Junkka: Nu startar vår valbevakning

Tätt förknippad med trafiken är situationen för centrumhandeln, som är beroende av smidiga trafiklösningar och parkeringsmöjligheter. Tomma lokaler oroar inte bara handlare utan också de som bor i centrum såväl som de Luleåbor som bor utanför city men gillar att åka in till stan för att shoppa, låta sig inspireraras av trevliga affärskoncept eller bara koppla av med ett fika. Vad vill Luleåborna och handlarna att kommmunen ska göra för att vända krisen – det ska vi ge svar på.

LÄS MER: Ville utveckla Bergnäset - fick avslag

Många pensionärer tycker det är praktiskt att bo i stan – men hur ska de ha råd med hyran? Att bygga mindre, billiga bostäder för pensionärer är en viktig valfråga för många. Vi låter PRO och Lulebo komma till tals.

Häng med!

NÄSTA OMRÅDE: De stora valfrågorna i Sunderbyn! Sänds på nsd.se och kuriren.nu klockan 10.30 på onsdag.

FOLKETS RÖST: Bergnäset: Guldkust och beryktade gator