Portarna till den gamla baptistkyrkan som nu förvandlats till Kulturcentrum Ebeneser öppnades en kvart innan själva invigningen. Till en början fanns endast en handfull personer på plast, men allt eftersom fylldes lokalen sakta men säkert av nyfikna besökare.

– Jag tycker det är helt fantastiskt att stället startats upp igen. Det är en del som saknats i Luleås kulturliv, säger en av dem, Elisabeth Landström.

Hon minns hur huset innan Kulturens hus byggdes var fyllt med olika aktiviteter så som författarbesök och kulturuppträdanden.

Artikelbild

| Nya Ebenser. Så här ser det ut inne i nya Ebeneser, numera Kulturcentrum Ebeneser.

– Det känns som ett ställe jag kommer att vara mycket på, kanske att jag kommer tillbaka redan i kväll, funderar hon.

Först ut att inviga scenen var Luleå Storband, därefter fortsatte invigningen med nya kulturinslag varje timme fram tills kvällen. Syftet med de olika inslagen var att visa på vad lokalerna har för potential.

– Det var ett bra dansgolv. Dessutom är det häftigt att dansa till livemusik, säger Linus Rönnebrand, Luleå bugg och swing, som fanns på plats för att inviga dansgolvet.

Gunnel och Nils Lindberg var också flitiga besökare på Ebeneser innan det stängdes.

Artikelbild

| Dansgolvet invigt. Linus Rönnebrand och Åsa Boman, Luleå bugg och swing, invigde dansgolvet på nya Ebenser. "Det är roligt att dansa till livemusik", säger Linus Rönnebrand.

– Vi ville komma hit då vi är nyfikna på hur det ser ut nu, säger Gunnel Lindberg.

– Det är bra med ett ställa där man bara kan slinka in. Det behöver inte bli så uppstyltat, säger Nils Lindberg.