– Man bör betänka vad man lägger ut i sociala medier. Ibland är det så lätt att det skapas rykten, och det kan skapa mer oro än vad som behövs, säger polisens kommunikatör Maria Jakobsson.

Polisen har ingen misstänkt för händelsen på onsdag eftermiddag - som rubriceras som olaga hot - men anmälan kvarstår och utredningen fortgår. I dag har man bland annat fått information från vittnen och varit på plats för att prata med skolans personal. Barnet i fråga har ännu inte hörts djupare.

– Det blir alltid ett speciellt läge när ett barn blir utsatt. Därför är utredningen lite oklar än så länge, säger områdespolis Per Rönngren som varit på plats på Hertsön.

Har ni fått in några fler anmälningar om liknande brott?

– Vi utreder två ytterligare händelser i området som ska ha skett tidigare i veckan, men det är än så länge väldigt svårt att se i fall det finns några kopplingar.

Behöver människor vara oroliga?

– Det är alltid svårt att säga hur folk ska känna. Vi kommer att ha en ökad polisiär närvaro i området för att verka trygghetsskapande. Sedan ser vi inom polisen gärna att man hör av sig till oss om man har frågor eller funderingar. Rykten och spekulationer sprids väldigt fort i sociala medier och kan bidra till att göra något större än vad det faktiskt är.