Restaurangbranschen är i ständig i förändring. I Luleå har flera nya restauranger sett dagens ljus de senaste åren och konkurrensen om gästerna har hårdnat
– Vi har stannat och måste helt enkelt göra något nytt, säger Mimmo Cicero, chef för Elite Stadshotellet i Luleå, som driver Tallkotten.
En av dem som bidragit till Luleås nya restaurangliv är krögaren Simon Laiti, som driver Hemmagastronomin. Det är med honom som hotellet nu för diskussioner om hur man skulle kunna förnya Tallkotten.
– Ja, det pågår diskussioner. Båda sidor är intresserade av att gå vidare, men ingenting är påskrivet, säger Mimmo Cicero.
Han berättar att hotellkedjan jobbar med lokala krögare på flera orter runt om i landet.
– Det handlar om att de går in på konsultbasis och så är tanken även här. För det är vi som ska driva restaurangen med vår egen personal, påpekar han.
Själv tycker inte Simon Laiti att det finns så mycket att skriva om i dagsläget.
– Jag har blivit tillfrågad, men det finns inget konkret att säga än. Tanken är väl i så fall att jag ska fungera som någon slags kreativ ledare, säger han.
Hur nya Tallkotten kan komma att se ut kan inte Mimmo Cicero säga eftersom man fortfarande diskuterar olika lösningar. Klart är att det kommer att krävas ombyggnader, bland annat av köket.
– Det kommer att bli ett helt annat Tallkotten. Vi måste se till att hänga med, säger han.
Samtidigt som hotellet ser över restaurangdelen så jobbas det för fullt med den planerade utbyggnaden med 25 nya rum och en ny relaxavdelning. Ett arbete som man hoppas vara igång med senast under hösten.