För första gången sedan projektet startade anordnades en aktivitetsdag i Luleå, tanken är att anordna liknande evenemang i Boden och Kalix. Projektledare Erling Moritz berättar att visionen är att aktivera vuxna med utvecklingsstörning och funktionshinder.

–  Det är viktigt att förändra den negativa trenden kring utvecklingsstördas folkhälsa. Alla ska kunna röra på sig, vi anpassar våra aktiviteter utifrån deras nivå, säger han.

Förutom olika bollspel och kast med visselspjut erbjöds tipsrunda, korvgrillning och musikunderhållning. Projektet är ett samarbete med Sunderby folkhögskola som fanns på plats och hade med sig färg och penslar för de som ville måla. Totalt deltog sextio personer, en av dem var Karolina Olsson som tyckte det roligaste var att kasta visselspjut.

Artikelbild

| Jonas Lundberg uppträdde.

– Det är kul men min favoritsport är bowling. Jag tycker det är roligt att de anordnar sådana här aktiviteter, jag har umgåtts med vänner, skrattat och ätit gott, säger hon

Shar Myar trivdes bäst vid stafflit med målarpenseln i handen.

– Jag har hunnit måla ganska mycket i dag, jag har även hängt på stranden och lyssnat på musikunderhållningen, säger hon.

Erling Moritz berättar att föreningen frågat målgruppen vad de saknar för aktiviteter och utifrån det har aktivitetsdagen formats.

Artikelbild

| Karolina Olsson tyckte det roligaste var att kasta visselspjut.

– Många efterfrågar musik och dans, det är väldigt populärt, säger han.