När Kent Engström fick syn på den här gamla Volvon såg han ett vrak. Bland annat växte det en björk genom golvet och upp ur taket, det mesta var förstört men Kent Engström spottade i nävarna och tog sig an bilen.

– Jag har hållit på med den i 18 år, men nu är den klar.

Det har varit en kamp att få tag på reservdelar men han har haft en hel del tur på resan till färdigt fordon.

Artikelbild

| I bakrutan på orginalet finns en mindre kopia.

– Jag fick reda på att det hade funnits en likadan men att den brann upp någon gång under andra världskriget. Jag fick reda på var bilen stod när den brann och då gick jag dit för att spana. Jag sparkade omkring där på brandplatsen och visst, jag fann värdefulla delar.

Träekrarna till däcken har han tillverkat själv och bara att få tag på emblemet som pryder motorhuven har varit svårt, men Kent Engström lyckades till slut.

Volvon från 1935 var en av många som ställdes ut på Nordiska bil på lördagen.

En annan var en Volvo Duett från 1967 - en ambulans.

Artikelbild

| Bara det här lilla märket på Volvo 658s motorhuv var svårt att få tag på.

– Den här fick vi av Assi Karlborgsverken 1991 och den har varit i Norrlands Motorhistorikers ägo sedan dess, säger ordföranden Ronny Pettersson.

Volvoambulansen har bara gått 3 800 mil trots att fordonet är 50 år.

Artikelbild

| Många Volvobilar var det på Nordiska Bil i helegen.

1963 köpte Torbjörn Norberg köpte sin röda Amazon på dåtidens Bil & Traktor i Luleå. Han äger den fortfarande och är mäkta stolt över det.

– Den har gått drygt 24 000 mil men allt fungerar perfekt fortfarande.

Artikelbild

| Ordförande i Norrlands Motorhistoriker, Ronny Pettersson, satte sig gärna vid ratten på ambulansen, en Volvo Duett, som de fått av Assi Karlsborgsverken.

En Volvo som många besökare stannade till vid var en Volvo P 1800, en bil som Roger Moore, nyligen bortgången, använde i tv-serien Helgonet.