Småbarnsmamman Emma Oskarsson och hennes sambo hade sett fram emot kvällen på Stuk ute på LTU förra lördagen, när hennes tonårsfavorit E-Type skulle uppträda.

Läs mer: Vimmel: Massvis med bilder från jättefesten

Läs mer: Efter flopparna – Stuk satsar på E-Type

Artikelbild

| " Jag har blåmärken på insidorna av låren, har svårt att sova. Det här påverkar mig mer än jag trodde, känslan av äckel försvinner inte", säger Emma Oskarsson.

Läs mer: E-Type eldar igång

– E-Type är en del av min ”fjortis"-tids glansdagar, en riktigt rolig tid. Jag var redo att sjunga med i alla hans låtar, berättar Emma.

De styrde upp med barn- och hundvakt och kom till Stuk i god tid innan konserten skulle börja, för att få bra platser längst framme vid kravallstaketen.

– Både jag och sambon är korta i rocken, så vi ville stå så långt fram som möjligt.

Artikelbild

| Uppemot 1 000 besökare kom när Stuk hade bokat 90-talsikonen E-Type. "Killarna juckade mot mig, tog på mina bröst, mellan benen och på rumpan", berättar Emma Oskarsson.

Men redan innan E-Type gick upp på scenen, började ett killgäng att trakassera henne och andra kvinnor.

– Det var tre-fyra välklädda killar i skjorta, i min ålder ungefär. Först började de kladda på två tjejer bredvid oss, så vi sa till dem att gå därifrån. Då "manglade" de sig fram mot oss, trots att det fanns mycket plats kvar vid kravallstaketen.

Därefter började mardrömmen för Emma.

– Killarna juckade mot mig, tog på mina bröst, mellan benen och på rumpan. Min sambo försökte putta bort dem, då nöp de honom i armarna och frågade om han hade "paxat" mig. Vi kallade på vakterna flera gånger, men de brydde sig inte.

Allteftersom, när Stuks konsertlokal fylldes med närmare 1 000 besökare, blev det ett tryck längs kravallstaketen, samtidigt som killgängets trakasserier förvärrades.

– Jag höll hårt vid staketet men trots att jag spjärnade emot med mina överarmar, lyckades de klämma in sina händer med våld och tafsa på brösten. Jag fick smällar mot ryggen, kunde inte andas och började gråta. Men vakten ryckte bara på axlarna.

Med tårar i ögonen såg hon hur E-Type inledde konserten, men redan i andra låten fick Emma nog av sextrakasserierna och tvingades lämna Stuk med sambon.

– Total maktlöshet, jag satt fastklämd och fick panik. Trots att jag sa åt killarna att lägga av, fortsatte de bara. Riktigt obehagligt. De var fruktansvärt hårdhänta i en situation där de kunde göra vad f-n de vill utan att jag kunde stoppa dem. De var överallt.

Utanför konserthallen fanns det Stuk-personal som såg hur Emma bröt ihop av de traumatiska upplevelserna.

– Tårarna bara sprutade, men ingen frågade ens vad som hade hänt. Det var som att det regnade för dem.

De tog taxi hem och dagen efter ringde Emma in en polisanmälan.

– Jag har flera blåmärken på insidorna av låren, har svårt att sova. Det här påverkar mig mer än jag trodde, känslan av äckel försvinner inte. Jag förstår att fullbordade våldtäkter tyvärr kan ske på festivaler, mitt i publiken, säger Emma som har varit sjukskriven ända sedan förra lördagen.

Hon har kontaktat Stuks ansvariga och ska träffa dem tillsammans med vaktbolaget nästa vecka.

– Jättedåligt att ingen ingrep, trots att det fanns så många vakter och personal där. Jag vill ha pengarna tillbaka.

Emma skrev även till E-Type personligen under söndagen, då hon berättade om den hemska konsertupplevelsen.

– E-Type bemötte mig väldigt fint. Han var ledsen att han inte såg vad som hände. Normalt brukar han stoppa spelningar om han ser oroligheter i publiken. Nu vill han att vi hör av oss direkt till honom nästa gång han spelar i närheten.

På Facebook uppmanar Emma andra kvinnor att göra polisanmälningar, om de har haft liknande upplevelser.

– Jag vägrar att vara tyst, då kan dessa killar bara fortsätta att bete sig. Ingen ska behöva stå ut med detta kladdande. Det var definitivt fler tjejer som blev ofredade och sånt här kan förstöra folks liv.

Beter sig män mer illa i dag, jämfört med under din tonårstid?

– Kladdande har alltid förekommit, men det är mer extremt nu. Tidigare kunde man värja sig, samtidigt som vakter ingrep om det behövs. Numera är allt så våldsamt, och som kvinna är man helt utan kontroll, säger Emma Oskarsson, 31 år.