Stipendiet delas ut enligt tre kriterier; det ges till den som ger människor framtidstro och hopp, bidrar till ökad medvetenhet och gör livet roligare.

– Med tanke på kriterierna som gäller för stipendiet så är det något av det finaste jag fått, säger Stina Wollter sedan hon fått ta emot den nära tre kilo tunga statyetten av Charlotte Lindmark på Ebeneser.

Stina Wollter berättar att hon får mycket stor respons på sina korta filmer som hon lägger ut på instagram. Filmsekvenserna genererar tusentals kommentarer.

– I stort sett ingen av dem är negativa. Om någon skriver något dumt då skriver andra "här råder respekt och människokärlek". De går in och fostrar dem. Det här är ett fredat rum, säger Stina Wollter.

Andra berättar för henne hur dåligt de mår och vilka problem de har.

– Det är också emotionellt tungt, jag kan inte laga allt och alla, men det mesta är bara kärleksbetygelser, säger Stina Wollter.

Hon berättar att hon började lägga upp bilderna och filmerna som en slags dagbok.

– Jag är nog som folk är mest, säger Stina Wollter.

Charlotte Lindmark menar att Stina Wollter åstadkommit en folkrörelse med sina korta filmsekvenser.

Det här är andra gången som stipendiet delas ut. 2014 fick Kvinnojourer i Norrbotten ta emot Gluggstipendiet. Stipendiet ska delas ut i minst fem år säger Charlotte Lindmark.