- Det var runt 50 deltagare på festen när vi kom dit. Men vi misstänker att om den hade fått fortgå hade det blivit drygt 100 innan kvällens slut, säger Micael Selini, insatschef vid polisen.

Bakgrunden till tillslaget är att polisen misstänker att vapen och narkotika förvaras i lokalen, och att det bedrivs försäljning av alkohol.

- Vi misstänker att man gömmer vapen i lokalen eller dess omgivningar, säger Micael Selini.

Artikelbild

| Micael Selini, insatschef för kvällens tillslag mot Hells Angels klubblokal i Luleå.

Kräftskivan är en årligt återkommande fest. De senaste åren ska polisen ha närvarat i skymundan och kontrollerat trafikmiljön. Men på grund av misstankarna som nu finns valde de att slå till med kraft.

- Vi vill plocka bort den narkotika och de vapen som vi misstänker finns där, säger Selini.

Polisen offentliggjorde tillslaget vid en hastigt tillkallad presskonferens vid 21-tiden. Vid tillfället beskrevs insatsen, som då var pågående, som lugn.

- Den har gått väldigt lugnt till väga. Vi försöker vara så korrekta, artiga och respektfulla som det går. I nuläget är det två stycken som blivit avlägsnande från festen för de har varit stökiga och inte velat göra riktigt som vi säger.

Vissa beslag har gjorts och i skrivande stund finns tre brottsrubriceringar i form av grovt vapenbrott, narkotikabrott samt brott mot alkohollagstiftningen.

Läs mer: Brottsmisstankar avskrevs efter razzian

- Det har anträffats narkotika på två personer och det är några som har fått hänga med och lämna urinprov för misstanke om narkotika.

Polisen väljer att informera allmänheten om tillslaget eftersom insatsen är så pass stor och för att hålla allmänhet och media borta från platsen.

- Det var en stor fest och det kräver en stor kommendering av poliser, säger Micael Selini.

I övrigt är uppgifterna knapphändiga. Det är till exempel okänt vad som ledde till att polisen började fatta misstankar mot festen. Insatsen beräknas pågå under natten mot söndagen och först under morgondagen väntas polisen ge en mer sammanställd bild av operationen.

Vet du mer? Har du tips om händelsen? Hör av dig till oss. tips@norrbottensmedia.se