LÄS MER: Fräck stöld på Storgatan

Det handlar om tre män, samtliga från södra Sverige. Männen är födda i början och mitten av 80-talet, några är familjefäder.

Under deras rajd i Luleå hann männen stjäla tre paket till ett värde av cirka 45 000 kronor från en lastbil som stod parkerad på Storgatan. Tjuvarna misstänks också ha tagit varor från en paketbil som levererade gods till en sportbutik i centrala Luleå. I ett obevakat ögonblick har en av männen tagit ett paket från leverantören som skulle till en guldaffär i Luleå.

Artikelbild

| Här tar en av männen tre paket innehållande dyr elektronik.

Enligt vad Norrbottens media erfar använder männen avancerad teknik för att störa ut låsningen på transportbilarna. Dörrarna kan tyckas bli låsta när chauffören lämnar fordonet men så är inte fallet.

Under vistelsen i Luleå, mellan den 14 till den 17 april, bodde trion på hotell. När männen lämnade hotellet smet de från notan.

Mellan den 17 och den 19 april har trion bott på Umeås flottaste hotell. Även då tog männen springnota.

Luleåpolisen har haft kontakt med sina kollegor runt om i Sverige och det råder ingen tvekan om att männen är välkända tjuvar. När männen passerade Härnösand kunde polisen även gripa en av männen som dock släpptes efter förhör.

Artikelbild

| Den fräcka stölden gjordes under lunchtid mitt på Storgatan i Luleå.

Männen misstänks också för att ha stulit datorer från en lastbil i Sundsvall till ett värde av drygt 200 000 kronor.

Något stöldgods från stölderna har polisen inte hittat.

– Förmodligen är varorna redan sålda eller har skickats till en adress utomlands, säger polismannen Mikael Nilsson.