Universitetsdirektören svarar på kritiken

LTUs universitetsdirektör Veronika Sundström svarar på kritiken kring bristfälliga studieplatser.

Veronika Sundström tog över som LTUs universitetsdirektör den 11 november i år.

Veronika Sundström tog över som LTUs universitetsdirektör den 11 november i år.

Foto: Jens Ökvist

Luleå kommun2019-11-12 05:00

Studenter via LTU har fått färre studieplatser i och med att två hus till stor del evakuerades efter larm om mögel och fuktskador. Samtidigt är biblioteket under renovering och många av studenterna upplever att det är svårt att hitta en lugn plats att plugga på. 

Den nytillträdde universitetsdirektören Veronika Sundström menar att de håller på att arbeta fram en rad lösningar för att underlätta för studenterna. 

– Vi jobbar med att presentera ytterligare lösningar och det kommer att komma information under november. 

Det kommer bland annat att finnas 150 studieplatser i studenternas hus och när det nya studentbiblioteket öppnar under våren 2020 så kommer 600 studieplatser till. 

– Sedan kan man använda studentrestaurangen när det inte är lunchtid och där tittar vi på att förbättra belysningar och uttag. 

Tidigare under hösten gjorde konsulter via Akademiska hus som äger LTUs fastigheter en undersökning kring inomhusmiljön i C-huset på campus där bland annat baren och restaurangen Stuk huserar. Den 18 november hålls ett informationsmöte om resultatet.

– Det är en pågående process som görs för alla hus för att se om det är en bra miljö. Vi får se vad konsulterna säger och vi försöker lösa allt som uppstår på bästa sätt. 

Veronika Sundström tycker att den rådande situationen på LTU inte är bra samtidigt som hon tycker att universitetet har varit lösningsorienterade. 

– Alla är medvetna om problematiken och vill se till att vi hittar bra lösningar för studenterna och personalen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!