Det hände under natten mot fredagen på Mjölkudden. Socialnämndens ordförande Fredrik Hansson var ute tillsammans med flera andra partikamrater och satte upp valaffischer för Socialdemokraterna.

– När vi var på Mjölkudden kom det en bil med ungdomar i, de skrek något och kastade ut sönderrivna affischer från bilen och körde iväg. Sedan kom de ett varv till, då hann vi ta registreringsnumret på bilen, säger Fredrik Hansson.

Fredrik Hansson berättar att de åkte och kontrollerade om affischerna som de tidigare satt upp på Storheden, Notviken och Mjölkudden fortfarande satt kvar.

Artikelbild

| Valaffischen med riksdagsledamoten Fredrik Lundh Sammeli revs ned.

– De har slagit sönder det vi har satt upp, säger Fredrik Hansson.

– I det läget ringer jag polisen och gör en polisanmälan, polisen rubricerar det som valbrott, fortsätter han.

Polisen hade dock ingen patrull tillgänglig att skicka till platsen, tillägger han.

Hur många personer satt i bilen?

Artikelbild

| Bara träet kvar. Socialdemokraternas valaffischer revs ned samma natt som de sattes upp.

– Vi uppfattar att det var fyra stycken, jag tror det var män, någon av dem hade huva på sig. De var i 18-20-årsåldern, säger Fredrik Hansson.

Han tycker att vandaliseringen av partiets valaffischer är ett angrepp på demokratin.

Artikelbild

Så här såg det ut bara timmar efter det att Socialdemokraterna satt upp sina valaffischer i Luleå. Storheden, Notviken och Mjölkudden drabbades av vandalisering.

– Det allvarliga som vi ser det är att man ger sig på yttrandefriheten och demokratin. Det allvarliga är när man går på politiska partiers valkampanj, säger Fredrik Hansson.

Han tycker också att det är tråkigt när allt arbete som människor lägger ned på sin fritid går till spillo.

Artikelbild

| "Det är fritidspolitiker, ideellt arbetande människor som gör det här på sin fritid. Så kommer några ungdomar och river ned det, jättetråkigt" säger Fredrik Hansson (S) om vandaliseringen av partiets valaffischer.

– Det är ganska jobbigt och tidskrävande att sätta upp affischerna, så kommer några ungdomar och gör så här. Det är jättetråkigt, säger Fredrik Hansson.