Nu kan hon snart räkna sig som vackrast i världen, 21-åriga Ida Ovmar från Luleå. I helgen utsågs hon till Miss Universum Sweden. Därmed blir hon Sveriges representant i Miss Universum-tävlingen som i januari nästa år hålls på Filippinerna.

– Det känns obeskrivligt, jag var så nervös inför tävlingen och när mitt namn ropades upp blev jag chockad. Juryn, på 12 personer, berättade då att jag hela tiden varit deras favorit, säger Ida.

Hon säger att juryn nog sett hennes jordnära stabilitet och det exotism hon har med sina samiska rötter.

– Jag har vunnit allt som går att vinna i Sverige. Tävlingen på Fillippinerna är det finaste man kan vinna och oavsett hur det kommer att gå där så blir det min sista tävling, sen ska jag bland annat ägna mig åt att cocha tjejer som vill prova lyckan inom det här området, berättar Ida Ovmar som är bosatt i Stockholm.

– Det blir nu förberedelser inför tävlingen på Filippinerna. Nittio länder tävlar under 3-4 veckor och Sverige är en liten aktör rent resursmässigt. Filippinerna satsar enormt mycket, säger Ovmar med hänvisning till möjligheter att få sponsorer.

– Visst vore det roligt att vinna en sån tävling och visst satsar jag på att vinna den. Men oavsett hur det går så blir det min sista tävling. Jag kommer sen att satsa på annat, riktigt vad är det för tidigt att gå ut med säger Ida Ovmar. Klart är dock att hon som sagt kommer att hjälpa andra unga skönheter att skapa sig en karriär inom området.

– Jag har ju lång erfarenhet konstaterar Ida Ovmar som knappt pustat ut efter vinsten innan hon satte sig på flyget till Marbella och lite DJ-jobb på semesterorten.