Inge Andersson och Anders Pettersson har tidigare berättat att de avsåg att ställa upp i kommunvalet med en gemensam lista. De är båda missnöjda med sina respektive partiers politik på riksnivå, främst flyktingpolitiken. Båda har ett mångårigt politiskt engagemang i socialdemokraterna respektive kristdemokraterna.

Inge Andersson är även kritisk mot landsbygdspolitiken och angav även som skäl att han inte fanns med bland de då 70 föreslagna namnen på socialdemokraternas kommunlista.

Läs mer: Nya Bodenalternativet - här är hela listan

Förra veckan presenterade Aktiv samling - Bodenalternativet en egen lista inför höstens val, men än är inget parti registrerat. Listan innehåller både avhoppade politiker, kommunala tjänstemän och vanliga kommunmedborgare. Totalt 19 namn.

– När jag ser listan så är den inte särskilt imponerande, säger Olle Lindström.

Varför inte?

– Det är ett antal politiker, även om inte alla är det, som har haft mer eller mindre samarbetssvårigheter inom sitt parti.

Vilka tänker du på då?

– Det är ju flera som har hoppat av för att de inte har fått som de vill. Jag tänker på Karlsson i Svartlå (Ingemar Karlsson. reds anm.) och Engström (Michael Engström). Inge är också en av dem.

Samtliga var tidigare aktiva i Bodens arbetarekommun.

Daniel Rönnbäck har ju också hoppat av.

– Ja, men vi har inte haft några problem mellan partiet och Daniel. Han tyckte att han skulle stå först, men det tyckte inte partiet och då hoppade han av för den sakens skulle. Det har jag respekt för, men vi har inga "hard feelings" mellan oss, säger Olle Lindström.

Sedan menar han att det finns helt nya personer på listan som han inte vet vilka de är eller ens känner, men som han anser inte har så stor politisk erfarenhet.

Att du är så här kritisk beror det på att ni är oroliga att tappa röster till dem?

– Nej det är jag inte. Vi klarar nog våra röster ändå, så inte för det. De pratar om att de ska samarbeta med andra partier efter valet. Det kan lika gärna vara moderaterna. Vi kommer säkert klara en bra valrörelse med ett bra valresultat. Det är jag inte det minsta orolig för, säger Olle Lindström och fortsätter:

– Men om man hoppar av från andra partier och inte har registrerat ett nytt parti, utan går till val med en lista, så hade jag förväntat mig en mer imponerande lista än som nu är. Det är ju deras sak, men jag tycker det är värt att notera det.

Dock anser han att moderaterna har haft ett bra samarbete med Inge Andersson.

– I stort är det många saker vi är helt överens om. Vi har kunnat hantera utvecklingen i Boden och näringslivsfrågor väldigt bra. Sedan finns det saker vi inte är överens om och det får vi ta i valdebatten, säger Olle Lindström.