Man greps i Kiruna – misstänks för vapenbrott

En man greps misstänkt för vapenbrott. Enligt källor till Norrbottens Media ska mannen ha uttryckt allvarliga hotelser på sociala medier och poserat med vapen.

Mannen som greps ska ha uttryckt allvarliga hotelser och poserat med vapen på sociala medier, enligt uppgifter till Norrbottens media.

Mannen som greps ska ha uttryckt allvarliga hotelser och poserat med vapen på sociala medier, enligt uppgifter till Norrbottens media.

Foto: Ulrika Huhtaniska

Kiruna kommun2019-11-21 17:31

Det var efter en omfattande polisinsats i Kiruna under torsdagen som mannen greps. Insatsen ägde rum på Jägarområdet i Kiruna i närheten av gamla regementet. Stora delar av området fick stängas av då gripandet skedde.

På platsen fanns beväpnad polis samt ett flertal polisbilar. Polisen sade inledningsvis att det handlar om ett skarpt ärende, och att allmänheten ska hålla sig borta.

– Vi kallade in extrapersonal under morgonen som fick jobba övertid med det primära syftet att hitta den här mannen så fort som möjligt, säger Stefan Thyni, polisinspektör vid Kirunapolisen.

Han fortsätter med att berätta om gripandet. 

– Själva gripandet gick lugnt tillväga i fastighet i centrala Kiruna i Jägarområdet. Förhör ska hållas inom en snar framtid. Beslut om åklagarkontakt kommer att ske efter det första inledande förhöret, säger han.

Polisen ska ha fått kännedom efter ett samtal som inkom natten mot torsdag.

– Och det har fortskridit med att vi har haft insats under morgontimmarna, säger han.

Han vill varken dementera eller bekräfta att det rör sig om allvarliga hot. Källor till Norrbottens Media uppger att mannen hotat att skjuta någon på sociala medier.

– Det är för tidigt att säga, men det har hänt under natten.

Polisen skickades under förmiddagen ut till ett flertal skolor i Kiruna.

–  Men det var för att hitta mannen, men det finns ingen hotbild mot en specifik skola.

Mannen är sedan tidigare känd av polisen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!