I helgen inträffade en misstänkt våldtäkt mot en minderårig i hissen vid Bodens järnvägsstation som nu är under utredning. Där ska både offer och gärningsman vara väldigt unga, enligt SVT.

– Jag kan inte kommentera det ärendet. Brottsplatsundersökningen är gjord nu i alla fall, säger Johansson, som leder det ärendet.

På måndagskvällen inträffade ytterligare ett till fall. En kvinna anmälde att hon blivit våldtagen utomhus på Kläppenområdet. Förundersökningsledaren Anette Krig, vid Bodenpolisen uppgav under onsdagen att det fanns inget nytt gällande det ärendet. Krig har tidigare sagt att det inte rör sig om någon överfallsvåldtäkt, men inte velat lämna ut några uppgifter om hur offer och gärningsman kom i kontakt med varandra. Enligt Krig är inte kvinnan som utsatts minderårig. Den misstänkta våldtäkten ska ha ägt rum på Kläppenområdet. Norrbottens media kan avslöja att det finns ett till våldtäktsfall förra veckan där en 14-åring kommit i kontakt med en misstänkt gärningsman via snapchat. Den utredningen har sköts av polisens ungdomsgrupp och förundersökningsledare är kammaråklagare Lindha Strömberg.

– Ja, ärendena med våldtäkterna handläggs på olika håll så därför är det svårt att få någon överblick. Det har varit flera anmälningar om våldtäkter i Boden sista tiden. Antalet kan jag inte svara på. Det rör både minderåriga och de som inte är det, säger Johansson.

Han tycker det finns en fara i att unga människor är ute på sociala medier.

– Oftast vet de inte vem de har kontakt med och vad det är för en person. Unga tjejer kan också hamna i situationen att de skickar foton på sig själva och sedan blir utnyttjade, säger Johansson.