Många kom när bank invigde sitt nya kontor

Kommunalrådet Claes Nordmark välkomnade LR Norrbottens nya bankkontor i Boden med öppna armar och stor glädje.

Många kom när LF Norrbotten invigde sitt nya kontor.

Många kom när LF Norrbotten invigde sitt nya kontor.

Foto: LF NORRBOTTEN

Bodens kommun2019-11-20 15:39

Anders Långström, vd i LF Norrbotten, konstaterade att det inte är så ofta man öppnar kontor som ett finansiellt bolag. Det brukar snarare vara tvärtom. 

– Jag har dock haft den turen, under mina 22 år i det här bolaget, att fått vara med om att öppna tre nya kontor. Det här är det fjärde, senast var det Piteå, men nu börjar det vara tio år seden så det var verkligen dags igen. 

För honom var det extra roligt eftersom han är uppfödd i Bodträskfors

– Då kan ni säkert förstå varför jag har en särskild värme i bröstet när jag får berätta om vår satsning i min gamla fina hemkommun.

Anders Långström förklarade att de öppnar kontoret av flera skäl. 

– Länsförsäkringar är ett kundägt bolag och vi har noterat att fysiska mötesplatser bidrar till kundnöjdheten. Det är en anledning. 

En annan är att bolaget bedömer att det är viktigt ha lokala kontor där deras kunder finns.

– Boden har framåtanda. Vi har fått mycket hjälp och ett fint mottagande av näringslivet, kunder och kommunens representanter, sade Anders Långström.

Claes Normark (S) önskade LF Norrbotten varmt välkommen och konstaterade att det var en historisk händelse, inte bara för Bodens kommun utan för en stor del av landets mindre orter.

– För i en tid när en del banker väljer att aktivt dra sig undan till de större städerna så väljer andra banker aktivt att stanna kvar och LF Norrbotten väljer till och med att tydligt gå mot strömmen genom att satsa offensivt på att öppna ett nytt kontor utanför storstadsregionerna.

Claes Nordmark, kommunalråd, och Anders Långström, vd, invigde på lördagen LF Norrbottens nya bankkontor.
Claes Nordmark, kommunalråd, och Anders Långström, vd, invigde på lördagen LF Norrbottens nya bankkontor.
Karta: Kungsgatan 36
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!