4 portioner (8 burgare)
600 g laxfilé
1 ägg
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 röd chili, urkärnad
1 knippe färsk persilja
salt, peppar
Panering: Panko (asiatiskt ströbröd)
Hacka laxen mycket fint. Lägg i en skål. Hacka löken, riv vitlöksklyftan och hacka chilin. Hacka persiljan och blanda med fisken. Tillsätt ägget, salt och peppar. Forma till platta biffar, de kan vara lite lösa i konsistensen, men kommer att hålla ihop fint när de steks. Strö lite panko på varje sida om burgarna.
Dressing:
2,5 dl grekisk yoghurt
1/2 dl chilisås
1/2 pressad citron
3 salladslökar
0,5 msk honung
salt, peppar
Stek laxburgarna i smör. Servera burgarna på en skiva bröd, gärna surdegsbröd. Toppa med sallad, dressing, inlagd gurka och tomatskivor. Klyftpotatis är gott till.
Smaklig måltid!