Laxburgare med klassiska tillbehör

Lax är den perfekta råvaran, god, hälsosam och lätt att variera. De här laxburgarna kan givetvis varieras med olika kryddningar och tillbehör.

Fina fisken. Laxburgare, riktigt mumsigt!

Fina fisken. Laxburgare, riktigt mumsigt!

Foto: Linda Kask

MIDDAG2016-09-13 13:35

4 portioner (8 burgare)

600 g laxfilé

1 ägg

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1/2 röd chili, urkärnad

1 knippe färsk persilja

salt, peppar

Panering: Panko (asiatiskt ströbröd)

Hacka laxen mycket fint. Lägg i en skål. Hacka löken, riv vitlöksklyftan och hacka chilin. Hacka persiljan och blanda med fisken. Tillsätt ägget, salt och peppar. Forma till platta biffar, de kan vara lite lösa i konsistensen, men kommer att hålla ihop fint när de steks. Strö lite panko på varje sida om burgarna.

Dressing:

2,5 dl grekisk yoghurt

1/2 dl chilisås

1/2 pressad citron

3 salladslökar

0,5 msk honung

salt, peppar

Stek laxburgarna i smör. Servera burgarna på en skiva bröd, gärna surdegsbröd. Toppa med sallad, dressing, inlagd gurka och tomatskivor. Klyftpotatis är gott till.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!